(ВО ЖИВО) УБК: Единствениот човек што го знае пасвордот на компјутерот во...

(ВО ЖИВО) УБК: Единствениот човек што го знае пасвордот на компјутерот во моментов е на боледување

895
СПОДЕЛИ

compserial

Откако истражители на СЈО цел ден се во Управата за безбедност и контраразознавање и обвинуваат за опструкции од вработени во МВР, од УБК излегоа со свое гледиште на настанот. Оттаму велат дека проблемот е од чисто човечки фактор, односно дека човекот кој единствен го знаел пасвордот на главниот комјутер, моментално е на боледување.

„Компјутерот кај што ги следиме комуникациите е заштитен со пасворд од дури 15 карактери. Е сега проблемот е што единствениот вработен ни е на боледување и не може одма да дојде да го внесе. Нека се стрпат од СЈО уште некој ден и се ќе средиме“ изјавија од УБК.