Силвана Бонева: Врнах ги сметките за патариинта оти не сакaах да се...

Силвана Бонева: Врнах ги сметките за патариинта оти не сакaах да се срамувам за толко маленки суми

1177
СПОДЕЛИ

silvana

Откако во јавноста се прошири информацијата дека челнката на Државната изборна комисија Силвана Бонева решила да не земе надмест за патни трошоци за периодот јули и август, екс пратеничката од Струмица во екслузивна изјава за Коза Ностра ги објасни мотивите за таквата постапка.

„Тие сметки се за време на одморето. Дојдeх у ДИК и питах дал признават сметки за одмор до Грција и кажаа ми оти не и признават. Шом е така, кажах им оти нејќум да ми се исплатат трошковето за Скопје, оти натам ојдех едвај десет пати и требаше да земам само две три ијлади евра за два месеца и не сакаах да се срамувам за толко маленки суми“ изјави Бонева во екслузивна изјава за Коза Ностра.