Распитот на министерката Канчевска одложен поради недостиг на преведувач од српски

Распитот на министерката Канчевска одложен поради недостиг на преведувач од српски

1089
СПОДЕЛИ

kancevska_

Распитот на министерката за култура Елизабета Канчевска Милевска пред Кривичниот суд е одложен поради немање на соодветен судски преведувач.

Имено, Канчевска барала да и се овозможи превод од српски на македонски што воедно и било причина за одлагање на распитот бидејќи во моментот сите преведувачи од српски биле зафатени.

Според информациите од судот, распитот треба да се одржи во текот на денешниот ден, веднаш што се ослободи некој преведувач.