Денес е Меѓународен ден на сиромаштијата и куќна слава на 200 000...

Денес е Меѓународен ден на сиромаштијата и куќна слава на 200 000 граѓани на Македонија

1333
СПОДЕЛИ

nacional

Денеска е Меѓународен ден сиромаштијата, празник кој во последните години станува се популарен во Македонија. Со скромни трпези и во свечена атмосфера илјадници граѓани на Македонија денес го празнуваат овој празник и си поскауваат желби за уште посиромашен и поефтин живот.

Според неофицијалните проценки Денот на сиромаштијата е најпопуларна домашна слава бидејќи ја празнуваат околу 50 000 семејства односно над 200 000 граѓани.